بدون شک یکی از مهمترین اجزای هر کسب و کاری لوگو یا آرم منحصر به فرد آن است. لوگو مشتری را به یاد کسب و کار شما میاندازد و یکی از مهمترین ابزارهای تبلیغاتی است. البته اگر میخواهید در سطح بینالمللی کار کنید استفاده از یک طراحی بصری بدون نوشتار یا استفاده از نوشتار انگلیسی در لوگو ممکن است فکر بهتری باشد.
ولی خوب برخی کسب و کارها هستند که اصراردارند هویت فرهنگی و ملی را در لوگوی خود بگنجانند، برای همین این شرکتها از حروف فارسی استفاده میکنند. قطعا در مورد شرکتها وکسب و کارهای ملی و دولتی طراحی لوگو با حروف فارسی خوشایندتر است و راحتتر مورد پذیرش مخاطبان قرار میگیرند.
استفاده از فونت فارسی در طراحی لوگو
چند سال اخیر برای طراحان لوگوی ایرانی کاملا سالهای هیجانانگیزی بودهاند، اساسا به این خاطر که طراحان ایرانی در معرض توجه جهانی بودهاند. این توجه از زمانی شروع شد که گروهی از طراحان ایرانی در زمستان سال ۲۰۰۲ نمایشگاهی به نام «فریاد ایرانی» در فرانسه برگزار گردند.
این نمایشگاه آثاری را به نمایش گذاشت که در دهههای گذشته مورد توجه عموم قرار نگرفته بودند. از آن به بعد طراحان گرافیک ایرانی توانستند کارهای خود را با تمام دنیا به اشتراک گذاشتند.
یکی از ویژگیهایی که باعث میشود طراحی گرافیک ایرانی منحصر به فرد به نظر برسد، تایپوگرافی آن است. تاریخ غنی ایران در هنرهای بصری شامل هنر خوشنویسی میشود. این هنر در تمام دورانها در حال رشد و گسترش بوده و به سایر هنرها هم رخنه کرده است. برای مثال میتوان به ورود هنر خوشنویسی به معماری ایرانی-اسلامی اشاره کرد.
شاید به دلیل همین حضور گسترده و همهجانبهی هنر خوشنویسی در زندگی و فرهنگ ایرانی است که طراحان لوگو هم تمایل زیادی برای استفاده از آن در طرحهای خود دارند.
برخی از شاهکارهای طراحی ایرانی معمولا همکاری بین طراح و هنرمند خوشنویس است. البته امروزه دیگر لازم نیست به خط نستعلیق کاملا مسلط باشید تا بتوانید یک لوگوی بینظیر با استفاده از نوع تایپفیس طراحی کنید.
چطور لوگو با حروف فارسی طراحی کنیم
قدم اول
طرح اولیه را روی کاغذ بکشید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که نام کسب و کار یا شرکتی که برای آن لوگو میسازید را روی کاغذ بنویسید. آنقدر با این نام بازی کنید و آن را به اشکال مختلف بنویسید تا بالاخره به طرح مورد علاقهی خود برسید.
برای این کار حتی میتوانید از یک هنرمند خوشنویس هم کمک بگیرید، ولی باید مراقب باشید که طرحی که کشیدهاید خوانا باشد و مخاطب با دیدن آن بتواند نام شرکت را بخواند و به ماهیت آن پی ببرد.
بعد از اینکه طرح مورد نظر را روی کاغذ کشیدید آن را روی برنامهی ادوبی ایلاستریتور (Adobe Illustrator) اسکن کنید. برنامههای زیادی برای طراحی لوگو وجود دارند، ولی این برنامه یکی از جامعترین و کاملترین آنهاست و با استفاده از آن میتوانید بهترین نتیجه را کسب کنید.
قدم دوم
در بخش لایهها (Layers) سه لایه به وجود بیاورید. اولین لایه لایهی طراحی است که در آن میتوانید طرحی که روی کاغذ کشیدهاید را ببینید و آن را قفل کنید. دومی لایهی کاغذ پوستی (Trace) است که در آن میتوانید از روی خطهای طرح اولیهی خود یک بار دیگر طرح را بکشید. لایهی آخر لایهی کلمات (Word) است که با استفاده از آن میتوانید کلماتی را به لوگو اضافه کنید.
قدم سوم
ابزار پرکردن (Fill) را با فشار دادن دکمهی X غیرفعال کنید تا آن را جلو بیاورید و بعد دکمهی خط کج (/) را فشار دهید تا ابزار را غیر فعال کنید و بعد دوباره X را فشار دهید.
قدم چهارم
روی خطوط خود دوبار کلیک کنید و با استفاده از ابزار انتخاب رنگ یکی از رنگها را برای خطوط انتخاب کنید.
قدم پنجم
حالا روی لایهی کاغذ پوستی بروید و دکمهی P را فشار دهید تا ابزار مداد را انتخاب کنید. عکس را بزرگنمایی کنید و شروع کنید روی طرح اولیهی خود با مداد بکشید.
قدم ششم
خطهای خود را طوری تنظیم کنید که خطهای نرمتر و روانتری داشته باشید. همهی خطها را کامل کنید و بعد Ctl+S را بزنید تا فایل را ذخیره کنید.
قدم هفتم
در این مرحله از ابزار قلممو استفاده کنید تا نقطهها و بخشهایی که به پررنگ شدن نیاز دارند را بکشید.
قدم هشتم
تمام طرح را انتخاب کنید و خطهای سیاه را روی آن اعمال کنید. میتوانید لایهی طراحی را پنهان کنید تا طرحی که روی برنامه کشیدهاید را واضحتر ببینید.
قدم نهم
حالا خطهای پیشفرض برنامه را اعمال کنید. تمام طرح را دوباره انتخاب کنید و اندازهی خط را به 2 pts تغییر دهید.
قدم دهم
بخشهای میانی طرح را انتخاب کنید و بعد نوعی دیگر از قلمموی خوشنویسی دیگر را انتخاب کنید. زاویه و پهنای قلم را تنظیم کنید. برای هر کدام از حروف میتوانید از یک قلم خوشنویسی استفاده کنید و هر بار تنظیمات آن راتغییر دهید.
قدم یازدهم
اگر طراحی شما تاکید یا فرم خاصی نیاز دارد، میتوانید برای خود یک قلمموی هنری طراحی کنید. آنقدر با خطوط و زوایای آن کار کنید تا به طرح لوگوی فارسی مورد علاقهی خود برسید.
قدم دوازدهم
وقتی که کارتان با طراحی تمام شد، طرح کلی را دوباره انتخاب کنید و خطوطی که کشیدهاید را به شیء تبدیل کنید. برای این کار طرح را کپی کرده و آن را روی لایهی «Word» الصاق کنید. وقتی طرح را انتخاب کردید به منوی Objects بروید و Expand Appearance را انتخاب کنید.
قدم سیزدهم
خطها را تنظیم کنید و ویرایشهای نهایی را انجام دهید. اگر خواستید میتوانید طرح را انتخاب کنید و هر طور که صلاح دانستید به آن رنگ اضافه کنید. حتی میتوانید با اضافه کردن پسزمینه، رنگ و یا شیب به لوگوی خود عمق بدهید.
زیبایی خط فارسی حد و مرزی ندارد، مخصوصا اگر از خط نستعلیق استفاده میکنید. طراحی لوگوهای فارسی خیلی خلاقانه است، حتی اگر مخاطبان شما افراد فارسی زبان نباشند. لوگوهایی که با حروف فارسی طراحی شدهاند، نهایت خلاقیت و هنرمندی ایرانی را به رخ میکشند. ترکیب رنگها و خطوط زیبای خط نستعلیق شخصیت بیهمتایی را به لوگوی شما میبخشند.
بنابراین اگر یک کسب و کار ایرانی با مخاطبان ایرانی هستید، انتخاب لوگو با حروف فارسی میتواند برای شما انتخاب درستی باشد. شک نکنید و از صدها سال فرهنگ و هنر ایرانی استفاده کنید تا برند خود را به مخاطبانتان بهتر بشناسانید.
برای طراحی لوگو با حروف فارسی در کمتر از یک دقیقه از لینک زیر اقدام کنید :
طراحی لوگو