لوگو یکی از شناخته شدهترین بخشها برای تبلیغات هر برند است. به هر برند معروفی که فکر کنید، لوگویش از اولین چیزهاییست که به ذهنتان میرسد. توییتر با پرندهاش، اپل با سیبش، مک دونالد با قوسهایش و نایکی با علامت تیکش شناخته میشوند.
برای طراحی لوگو آنلاین در کمتر از یک دقیقه اقدام نمایید.
به همین دلیل لازم است لوگوی شما در عین حرفهای و جذاب بودن، ساده و به یاد ماندنی باشد. برای سفارش یک لوگوی حرفهای میتوان طراحان برجستهای که در بازار حضور دارند را به کار گرفت، البته این کار هزینهبر است.
اما نگران نباشید! اگر بودجهی شما برای سفارش لوگو کافی نیست، راه جایگزینی برای این کار وجود دارد: استفاده از نرم افزارهای طراحی لوگو. در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم یک نرمافزار خوب برای طراحی لوگو پیدا کنید.
چگونه یک نرم افزار طراحی لوگوی خوب انتخاب کنیم؟
نرمافزارهای طراحی لوگو تفاوتهای زیادی با هم دارند، بنابراین لازم است اول ببینید در نرم افزارهای طراحی لوگو به دنبال چه چیزی هستید و سپس برنامهای که با نیازهای شما مطابقت دارد را انتخاب کنید. معمولا 4 معیار در انتخاب نرم افزارهای طراحی لوگو اهمیت دارند:
- آسانی استفاده: ابتدا باید بدانید استفاده از نرمافزار مورد نظر تا چه حدی ساده است؟ جواب به این سوال و مطابقت آن با سطح مهارت شما در طراحی اهمیت زیادی دارد تا بتوانید بدون مشکل به طراحی لوگو بپردازید.
- حرفهای بودن: درست است که استخدام یک طراح حرفهای هزینهبر است، اما کمبود بودجه دلیل نمیشود که به یک لوگوی کم کیفیت راضی بشوید. حتما اطمینان حاصل کنید که نرم افزارهای طراحی لوگو که استفاده میکنید در سطح حرفهای باشند تا ارزش برند شما را پایین نیاورند.
- قابلیت شخصی سازی: با قالبها و تمپلیتهای ساده و معمولی نمیشود یک لوگوی به یاد ماندنی و منحصر به فرد برای برند ساخت. یک نرم افزار باید قابلیتهایی داشته باشد تا بتوانید تصویری منحصر به فرد خلق کنید.
- هزینه: با وجود آنکه نرم افزارهای طراحی لوگو نسبت به طراحان حرفهای ارزانتر هستند، اما باز هم هزینهی خرید یا عضو شدن در این نرم افزارها با هم تفاوتهایی دارد که باید به آنها توجه داشت.
البته از آنجایی که برای کاربران ایرانی اکثر نرمافزارها به صورت رایگان برای دانلود وجود دارند، این فاکتور برای ما در ایران اهمیت زیادی ندارد. مگر اینکه بخواهید نرمافزار ارجینالی تهیه کنید یا اکانت پرمیوم خریداری کنید.
برای اینکه شما بتوانید نرم افزارهای طراحی لوگوی خوبی برای کارتان انتخاب کنید، ما در بخش بعدی 10 نرم افزار معرفی و هر یک را با توجه به 4 فاکتور بالا بررسی میکنیم. در توضیحات مربوط به هر یک از این نرم افزارها ما نمرهای بین 1 تا 3 برای هر یک از این معیارها در نظر گرفتهایم.
هرچه این عدد به 3 نزدیکتر باشد، به معنی ارزش بیشتر نرمافزار در آن زمینه است. شما میتوانید با توجه به اولویتها و نیازهای سازمان یا شرکت خود و با بررسی این توضیحات نرمافزار مناسب را برای خود انتخاب کنید.
برترین برنامههای طراحی لوگو
1. Adobe Illustrator
نرم افزار Illustrator از مجموعه نرمافزارهای Adobe است که به عنوان محبوبترین نرم افزار طراحی لوگو شناخته میشود. دلیل این محبوبیت، ابزارهای کاملی است که این برنامه برای کارهای مختلف طراحی لوگو در دسترس طراح قرار میدهد. مزایای این نرمافزار به شرح زیر هستند:
- گرید (grid) پیکسلی این برنامه به شما کمک میکند تا به آسانی به تنظیم و متعادل کردن اجزای مختلف لوگو بپردازید.
- ابزار دقیق این برنامه برای طراحی اشکال هندسی مختلف، براشهای مختلف و ابزار کنترل مسیر پیشرفتهی آن، ایلستراتور را تبدیل به یکی از بهترین برنامه های طراحی لوگو کرده است.
- زمانی که لازم باشد از رنگها به صورت محدود استفاده کنید، طیفهای رنگی یا gradient های این برنامه بسیار به کارتان خواهند آمد.
با وجود این مزایا، کار با Illustrator میتواند به دلیل داشتن ابزار طراحی پیشرفته برای تازهکاران کمی دشوار باشد. همچنین این نرمافزار از سایر برنامههای طراحی لوگو کمی گرانتر است.
آسانی استفاده: 2
حرفهای بودن: 3
میزان شخصی سازی: 3
هزینه: 3
2. Logomaker
اگر اولویت اول شما سرعت طراحی لوگو است، Logomaker میتواند به کمک شما بیاید. حتی کسانی که تجربهای در زمینهی طراحی آرم ندارند میتوانند یک لوگوی جدید را طی چند دقیقه با این نرم افزار طراحی کنند. همین موضوع لوگومیکر را به یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو تبدیل کرده است. مزایای Logomaker عبارتند از:
- در این برنامه بیش از 10 هزار تصویر و آیکن از پیش آماده وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد.
- اختیار شما در این برنامه تقریبا محدود است. زمانی که با استفاده از تمپلیت یک لوگو طراحی میکنید، میتوانید فونت، متن و رنگهای آن را تغییر دهید اما خود تمپلیت اصلی بدون تغییر باقی میماند.
آسانی استفاده: 3
حرفهای بودن: 2
شخصیسازی: 1
هزینه: 2
3. Laughingbird
درست مثل لوگومیکر، Laughingbird هم یکی از نرم افزارهای طراحی لوگو است که نیاز به دانش تخصصی در زمینهی طراحی ندارد. این نرمافزار مزیتهای زیر را دارد؟
- این برنامه بیش از 170 تمپلیت و بیش از 200 عنصر مختلف برای اضافه کردن به لوگو دارد. شما همچنین میتوانید برای شخصیسازی کردن لوگویتان از عکسهای موجود در سیستم خودتان بر روی این تمپلیتها استفاده کنید.
- افکتها و فونتهای متنوع این برنامه آن را به یکی از بهترین برنامه های طراحی لوگو تبدیل کردهاند.
- سبک قالبهای این سایت معمولا برجسته و سرگرمکننده است، بنابراین بیشتر برای شرکتهای غیر رسمی مفید است.
اگر میخواهید در زمانی کوتاه لوگویی بسازید که جالب و غیرمعمولی به نظر برسد، این برنامه میتواند به کار شما بیاید. اما اگر به دنبال ظاهری جدی و رسمی هستید، بهتر است سراغ نرم افزارهای طراحی لوگوی دیگری بروید.
آسانی استفاده: 3
حرفهای بودن: 1
شخصیسازی: 2
هزینه: 2
4. Sothink
اگر قابلیت شخصیسازی برای شما در اولویت کارتان قرار دارد، نرم افزار Sothink میتواند انتخاب مناسبی باشد. در این نرمافزار قابلیتهای گوناگونی وجود دارند که میتوانند ظاهری منحصر به فرد به لوگوی برند شما بدهند. مزایای این نرمافزار را میتوان در سه مورد زیر خلاصه کرد:
- با داشتن بیش از 300 تمپلیت رایگان و قابلیت ساخت و ویرایش لوگو، Sothink یکی از برترین نرم افزارهای طراحی لوگو محسوب میشود.
- این برنامه ابزار رنگآمیزی پیشرفتهای دارد. کافی است یک رنگ را انتخاب کنید تا تمامی رنگهای مشابه و مرتبط با آن را برای شما لیست کند.
- ابزار طراحی متنوع و جلوههای ویژهی زیادی در این نرمافزار وجود دارد که هم برای تصویر و هم برای فونت کاربرد دارند.
با وجود آنکه این نرم افزار ابزار رنگآمیزی پیشرفتهای دارد، اما به طور کلی به اندازهی Adobe Illustrator حرفهای نیست و طرحهای ساخته شده با آن ممکن است سادهتر به نظر برسند.
آسانی استفاده: 2
حرفهای بودن: 2
شخصیسازی: 3
هزینه: 2
5. Designhill
این ابزار یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو برای کسانی است که نمیخواهند تک تک جزئیات مربوط به طراحی را خودشان انجام بدهند و صرفا به دنبال این هستند که از بین گزینههای زیادی لوگوی مورد نظر خود را انتخاب کنند. این نرمافزار مزایای زیر را دارد:
- در این نرمافزار شما میتوانید سبک، رنگ و آیکنهای مورد علاقهی خود را انتخاب کنید و به شما لیست گستردهای از لوگوهای مختلف با توجه به نیازهایتان نمایش داده میشود.
- قابلیت شخصی سازی در این نرمافزار بسیار محدود است و بیشتر برای کسانی مناسب است که تجربهای در طراحی ندارند.
6. Canva
این برنامهی طراحی لوگو در واقع یک سایت است که برای انواع پروژههای طراحی گرافیکی از جمله طراحی لوگو مورد استفاده قرار میگیرد. کار با ابزار ویرایش این برنامه بسیار ساده است و طرحها و قالبهای حرفهای و جذابی دارد که برای افراد غیر حرفهای قابل استفاده هستند. خلاصهای از نکات مثبت این نرمافزار عبارتند از:
- Canva بیش از 100 تمپلیت دارد که کار طراحی را برای شما آسان میکنند.
- این تمپلیتها بسیار کیفیت بخوبی دارند و برای سایتهای رسمی هم از آنها استفاده میشود.
کانوا یکی از سادهترین نرم افزارهای طراحی لوگو است که تعداد زیادی قالب رایگان هم در اختیار کاربران قرار میدهد. البته قابلیت شخصیسازی این برنامه به پای دیگر برنامههای حرفهای نمیرسد اما نتیجهی کار آن به همان اندازه پیشرفته و حرفهای به نظر میرسد.
آسانی استفاده: 3
حرفهای: 3
شخصیسازی: 2
هزینه: 1
7. Looka
این برنامه که یکی از منحصر بهفردترین برنامههای طراحی لوگو است که ویژگیهای دلخواه شما از یک لوگو را با قابلیت هوش مصنوعی ترکیب میکند. از هوش مصنوعی در این برنامه استفاده میشود تا به کاربر نشان دهند که با توجه به رنگ، استایل و آیکنهای مورد علاقهاش از چه لوگوهایی ممکن است خوشش بیاید. بسیاری از سایتها و شرکتهای بازاریابی از این نرمافزار استفاده میکنند. این نرمافزار دارای مزیتهای زیر است:
- این برنامه تعداد بسیار زیادی انتخاب پیشروی شما میگذارد تا با توجه به نیازها و علایق خود انتخابتان را انجام دهید.
- قابلیت شخصیسازی در این نرمافزار طراحی لوگو محدود است، زیرا شما فقط میتوانید رنگ و نوع شکل لوگو را انتخاب کنید.
- نوع معمولی این برنامه ارزان است اما نسخهی سازمانی آن راهنماییهای لازم برای برندسازی، جعبه ابزار مخصوص استفاده در فضای مجازی و مجموعه لوگوهای مخصوص بیزنس کارت را شامل میشود.
آسانی استفاده: 3
حرفهای بودن: 2
شخصیسازی: 1
هزینه: 2
8. Hatchful
یکی دیگر از گزینههای شما برای انتخاب نرم افزار طراحی لوگو، استفاده از اپلیکیشنهای موبایلی است. یکی از بهترین نمونههای این اپلیکیشنها Hatchful است. این اپلیکیشن نیز مزایایی دارد که در ادامه گفته شدهاند:
- این اپلیکیشن تمپلیتهای بسیار زیادی دارد که آنها را با توجه صنعت و فاکتورهایی که انتخاب کردهاید، به شما نشان میدهد.
- کار با این اپلیکیشن بسیار آسان است و شما میتوانید نتیجهی کار خود را طی چند دقیقه ببینید.
کار با موبایل طبیعتاً نسبت به کار با لپ تاپ محدودیت بیشتری دارد. سایز صفحه نمایش کوچکتر بوده و ساخت لوگوهای پیچیده تقریبا غیرممکن است. بنابراین Hatchful بیشتر برای زمانی کاربرد دارد که زمان کافی ندارید یا به لپتاپتان دسترسی ندارید و پروژهی مورد نظر خیلی جدی نیست.
برای مثال اگر میخواهید پستی در فضای مجازی بگذارید و برای این کار نیاز به طراحی یک لوگو دارید، از هچفول استفاده کنید.
آسانی استفاده: 3
حرفهای بودن: 1
قابلیت شخصیسازی: 1
هزینه: 1
9. LogoYes
یکی از نرم افزارهای طراحی لوگو دیگر که کار با آن بسیار آسانن است، LogoYes است. این نرمافزار که آیکنها و فونتهای از پیش آمادهای دارد به شما امکان میدهد تا در زمان کوتاهی یک لوگوی ساده اما کارآمد بسازید. این نرمافزار شامل مزایای زیر است:
- کار با این نرمافزار بسیار ساده است. فقط کافی است یکی از شکلهای مورد نظر خود را روی صفحه بکشید و به آن متن یا جزئیات دیگری اضافه کنید.
- متاسفانه این ابزار هیچ گونه جلوههای ویژهای ندارد و برای لوگوهای ساده به کار میرود.
- هزینهی کار با این نرمافزار بسیار پایین است و تنها 1 دلار برای حق عضویت از کاربر دریافت میکند.
اگر بودجهی کمی برای طراحی لوگو دارید و طرحی حرفهای نمیخواهید، LogoYes یکی از نرم افزارهای طراحی لوگو است که میتواند به یاری شما بیاید.
آسانی استفاده: 3
حرفهای بودن: 1
شخصیسازی: 1
هزینه: 1
10. Logoshi
اگر به دنبال یک لوگوی شخصی و منحصر بهفرد با یک قیمت منصفانه میگردید، لوگوشی را از دست ندهید. در این نرمافزار میتوانید علاوه بر انتخاب رنگ دلخواه و نام برند خود، از لوگوهای از پیش آماده هم استفاده کنید. مزایای لوگوشی عبارتند از:
- لوگوهای ساخته شده با لوگوشی حرفهای به نظر میرسند و در آنها از آیکنها و فونتهایی منحصر بهفرد استفاده میشود.
- زمانی که لوگو ساخته شد میتوانید به دلخواه به تغییر دستکاری اجزای مختلف آن، نحوهی قرار گرفتن، سایز و جزئیات دیگر لوگو بپردازید.
- قیمت لوگوها در این برنامه بین 5 تا 30 دلار است. البته با خرید اکانت پرمیوم گزینههای بسیار بیشتری هم در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
لوگوشی یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو است، از این نظر که نیاز به هیچ تجربهای در زمینهی طراحی ندارد و در عین حال کاری با کیفیت به شما تحویل میدهد.
آسانی استفاده: 3
حرفهای بودن: 3
شخصیسازی: 2
هزینه: 1
گاهی انتخاب یکی از نرم افزارهای طراحی لوگوی موجود در بازار میتواند سخت باشد. ما در این مقاله چهار فاکتور اصلی که باید برای این کار در نظر بگیرید را معرفی کردیم: آسانی استفاده، حرفهای بودن، قابلیت شخصی سازی و هزینه.
شما باید اول بررسی کنید و ببینید که کدام یک از این عوامل برای شما در اولویت بالاتری قرار دارند و بیشتر برای لوگوی شما ضروری هستند. سپس میتوانید با توجه به کارایی هر یک از نرمافزارهای معرفی شده از بین آنها با توجه به نیاز خود، یکی را انتخاب کنید.